duminică, 24 decembrie 2017

24 Decembrie 2017 / Lansarea Rachetei SpaceX, sub formă de pană, peste California


Image Credit & Copyright: Craig Bobchin

Explicație: Ce s-a întâmplat pe cer ? În ziua de Vineri, fotografia fotogenică, a lansării unei rachete spațiale SpaceX, a creat un spectacol extraordinar și destul de impresionant, peste o mare parte, în Sudul Californiei, din Arizona, Statele Unite ale Americii, SUA. Privind la momentele deosebite, care par a fiind ca și un pește spațial și gigantic, lansarea memorabilă a rachetelor spațiale, de la baza aeriană din Vandenberg, de lângă Lompoc, în California, a fost atât de strălucitoare, deoarece a fost iluminată de la lumina Soarelui. Ridicându-se spre cer, în timpul unei minuscule ferestre de lansare, cu durata de timp de doar o singură secundă, racheta spațială Falcon 9, a fost trimisă cu succes spre spațiu, cu sateliții de la Iridium NEXT, care circulă pe orbita Planetei noastre Pământ, care sunt parte dintr-o rețea globală de comunicații, care se află în prezent, în curs de dezvoltare. Forma de pană, din prima treaptă de lansare este văzută în partea din dreapta, în timp ce, racheta spațială de la etapa superioară este văzută în partea din vârful rachetei, spre partea din stânga. Au fost înregistrate câteva videoclipuri, foarte reușite ale extraordinarei lansării. Prezenta fotografie recomandată, a fost capturată, din Orange County, în California, într-o expunere de timp, de doar 2,5 secunde.

Traducerea, adaptarea şi completarea textului, din limba engleză, în limba română: Laurenţiu - Flaviu Sima, din România.

Sursa (source): https://apod.nasa.gov/apod/ap171224.html

Articolul original, în limba engleză

SpaceX Rocket Launch Plume over California
Explanation: What's happened to the sky? On Friday, the photogenic launch plume from a SpaceX rocket launch created quite a spectacle over parts of southern California and Arizona. Looking at times like a giant space fish, the impressive rocket launch from Vandenberg Air Force Base near Lompoc, California, was so bright because it was backlit by the setting Sun. Lifting off during a minuscule one-second launch window, the Falcon 9 rocket successfully delivered to low Earth orbit ten Iridium NEXT satellites that are part of a developing global communications network. The plume from the first stage is seen on the right, while the soaring upper stage rocket is seen at the apex of the plume toward the left. Several good videos of the launch were taken. The featured image was captured from Orange County, California, in a 2.5 second duration exposure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu